Sortiranje

Sortirni procesi so eni izmed produkcijskih procesov, ki lahko najbolj profitirajo pri avtomatizaciji. Tradicionalno se je sortiranje opravljalo ročno, vendar pa je imelo zaradi velikega števila različnih kosov, produktov, zelo slabo dodano vrednost.

Starmatik sortirni sistemi so opremljeni z antropomorfičnimi roboti, ki so sposobni razlaganja in paletizacije večine delov, proizvedenih z laserjem. Ti inovativni sistemi lahko identificirajo kose, produkte, ki so razvrščeni na plošči ter jih se razlikujejo po obliki in debelini. Starmatik sistemi so opremljeni z antropomorfičnim robotom z avtomatsko menjavo prijemala. Prej, kot lahko robot pobere kos, produkt, prej kamera preveri, če je kos v celoti odrezan in je možna njegova odstranitev.

Starmatik sortirni sistemi so kompatiblni z nalagalno/razlagalnim sistemom ostalih proizvajalcev ter so možni v izvedbi s fiksnimi ali premikajočimi roboti, ki so lahko nameščeni na vodilih na tleh ali v zraku. Delajo lahko na pločevinah do 3000x1500mm ali 4000x2000mm z minimalno debelino 0.5mm.

Case History

Robotska celica za nalaganje, razkladanje in krivljenje izrezanih delov
Nalaganje laserja z robotom za manipulacijo izrezanih delov
Nakladanje/razkladanje in sortiranje Trumpf 3000x1500mm optičnega laserja.
Lasersko razvrščanje in natovarjanje ter razkladanje z Robotom
P.IVA - REG. IMPRESE DI TV: IT03233720261